Deze tekst is vertaald door onze automatische vertaaldienst. Een echte menselijke vertaling van deze pagina zal binnenkort beschikbaar zijn. Aarzel niet om contact op te nemen met onze ondersteuningsdienst als je vragen hebt!

Wat is superwashed garen?

Ben je net begonnen aan je breiavontuur of heb je al veel ervaring met garen en breinaalden? Het maakt niet uit hoeveel projecten je achter de rug hebt, je kunt waarschijnlijk met je hoofd knikken als erkenning dat er veel verschillende soorten garen zijn.

Als je op zoek bent naar een bijzonder sterke garensoort die echt gebruikt kan worden, dan zijn er goede redenen om op zoek te gaan naar superwashed garens. Dit type garen is bijzonder resistent en daarom bestand tegen machinewas. Het garen kan meestal probleemloos op 40 graden worden gewassen. Veel soorten garen kunnen daarentegen alleen met de hand worden gewassen. Met superwashed garen maak je dus gegarandeerd creaties die keer op keer gewassen kunnen worden.

Bekijk hier onze brede selectie superwashed garens.

Als je naar wolgaren kijkt, kan het in het begin moeilijk zijn om te zien of het behandeld is. Pas als je daadwerkelijk gaat breien, zie je de structuur van het garen. Garens met onbehandelde wol zullen over het algemeen meer rafelen dan superwashed garens.

Waar is met Superwash behandeld garen van gemaakt?

Als je nog nooit van superwashed wol hebt gehoord, ben je misschien bekend met gemerceriseerde wol. Gemerceriseerde wol krijgt in wezen dezelfde behandeling als dit type garen, daarom lijken ze erg op elkaar. Wol is een fantastisch materiaal dat vaak wordt gebruikt voor breien en haken.

Als je ook niet zonder wolgaren kunt, kun je meer lezen over wolgaren door hier te klikken.

Er is echter een verschil tussen de twee soorten garen. Superwashed garenwol is bijvoorbeeld niet dezelfde wolsoort die je kent van andere garenkwaliteiten. Wol kan in zijn pure vorm veel water vasthouden en kan daarom ook als thermische isolatiefactor worden gebruikt.

Bij het maken van superwashed garen heeft de wol niet dezelfde eigenschappen. Hierdoor wordt het garen onder andere gladder, terwijl de wol in traditionele zin compacter is. Als je een beetje sceptisch bent over breien met garen, ben je waarschijnlijk verre van de eerste. Wol kan soms krimpen bij het wassen in de machine. Bij behandelde wol is dit niet het geval. Hier zorgen dichte wollen vezels ervoor dat het materiaal op vrij hoge temperaturen kan worden gewassen.

Hoe wordt superwashed garen gemaakt?

Als dit de eerste keer is dat je dit populaire type garen gebruikt, is het misschien een goed idee om uit te zoeken hoe het gemaakt is. Zo heb je ook een goed uitgangspunt voor het omgaan met het garen tijdens en na je breiproject.

Ontdek hier onze grote selectie breipatronen

De eigenlijke garenproductie vindt plaats in twee beurten. Eerst wordt de wol ondergedompeld in chloor, zodat alle ongelijke vezels worden neergelegd. Het is ook de methode die ervoor zorgt dat het garen niet dezelfde staat bereikt als zuivere wol. Na dit proces wordt de draad bedekt met een zeer dun laagje siliconen. Het zijn de siliconen in het superwashed garen die onder andere helpen om het gladde oppervlak van het garen te creëren. De siliconen helpen ook alle vezels samen te trekken. Dankzij deze dichtheid is het materiaal bestand tegen machinewas, wat anders niet voor alle soorten garen geldt.

Als u uw project echter wilt voltooien met mooie accessoires, moet u letten op hun weerstand tegen machinewas. Bij ons vindt u altijd een spannende selectie hoogwaardige accessoires. Zo vind je er van alles van ritsen en ritsen tot leren koord en diverse riemen. Wil je blijven profiteren van de mogelijkheid om de stof machinaal te wassen, dan kan het een goed idee zijn om accessoires te kiezen die ook machinaal gewassen kunnen worden.

Bekijk hier ons brede assortiment accessoires voor uw project

Waar kan ik superwashed garen voor gebruiken?

Je hebt veel mogelijkheden om spannende creaties te maken met superwashed garen. Een van de voordelen van dit type garen is bijvoorbeeld dat het garen hypoallergeen is. Je kunt er dus gemakkelijk truien, blouses en andere mooie tops mee breien, het irriteert de huid niet. Daarnaast is superwashed garen bijzonder handig voor bijvoorbeeld alledaagse kleding, omdat het bestand is tegen machinewas. Op deze manier is het ideaal voor het maken van kleding die je vaak gebruikt.

Als je moet breien voor een paar van de jongsten in het gezin, een kraamcadeau of iets anders, kun je ook overwegen om superwashed garen te gebruiken. Het materiaal is gemakkelijk schoon te maken en je hoeft je niet op dezelfde manier zorgen te maken over vuil en roet, wat natuurlijk is voor jonge kinderen.

Als je geen inspiratie hebt voor spannende patronen, kun je altijd een kijkje nemen in onze geweldige selectie geweldige breipatronen .

Lees hier meer over onze breipatronen

We hebben voor ieder wat wils bedacht, dus waarschijnlijk vind je ook iets dat past bij jouw wensen en behoeften. De overgrote meerderheid van de recepten is zelfs gratis, dus je hebt echt een goede kans om veel spannende projecten uit te proberen.
Superwashed garens zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Als je droomt van het breien van een uniek en persoonlijk project, hoef je alleen maar te beginnen met een mooie kleur wol. Als alternatief kunt u dit type garen ook in meer neutrale tinten vinden, als u in werkelijkheid meer van een enigszins ingetogen uitdrukking houdt.

Hoeveel kost super gewassen garen?

Breien en haken hoeft niet duur te zijn, zelfs niet als je met supergewassen garen werkt. Daarom kun je het populaire garen vaak tegen scherpe prijzen vinden. Vaak heb je ook de mogelijkheid om verschillende arrangementen af te sluiten, waarbij je de mogelijkheid hebt om tegen scherpe prijzen groothandel in te kopen.

Wil je geen koopje missen, dan kun je ook altijd onze uitverkoop in de gaten houden. Hier bieden we continu verschillende veelgevraagde producten aan tegen een gereduceerde prijs. Er zijn dus goede redenen om het assortiment eens door te spitten, want wie weet vind je nu superwashed garen tegen een gereduceerde prijs.