Deze tekst is vertaald door onze automatische vertaaldienst. Een echte menselijke vertaling van deze pagina zal binnenkort beschikbaar zijn. Aarzel niet om contact op te nemen met onze ondersteuningsdienst als je vragen hebt!

hoe mensen te schilderen

Er zijn veel manieren om mensen te schilderen - het is alleen de verbeelding die de grens stelt aan hoe je mensen wilt schilderen. Omdat een steen erg oneffen is, is het moeilijk om mooie portretten te maken (de oneffenheid van de steen kan je iets corrigeren door hem meerdere lagen verf te geven om hem gladder te maken). Daarom ben ik een fan van alternatieve personages - een beetje zoals lucifermannen. Daar kun je veel grappige uitdrukkingen krijgen. Wat je kiest is aan jou.

Lees hier meer over steenschilderen

Hier gebruikt:
Potlood
Gom
pen
Stenlak
Borstel

De link naar het materiaal staat onderaan de pagina

In onderstaand voorbeeld wordt deze dochter gebruikt

Vind hier tips en trucs voor het schilderen op steen

Hier is hoe

  1. Vind goede stenen op het strand - in verschillende maten en vormen
  2. Was de stenen grondig in lauw water met afwasmiddel om vuil en zand te verwijderen en laat ze drogen.
  3. Teken het meisje met een potlood - het maakt het gemakkelijker om het patroon te fixeren voordat je met inkt gaat schilderen. Potloodlijnen kunnen worden gewist met een gewone gum.
  4. Als u tevreden bent met het patroon, neemt u een zwarte inkt en tekent u over de gemarkeerde potloodlijnen.
  5. Daarna ga je schilderen met inkt.
  6. Als het patroon compleet is, kunt u het eventueel afwerken met een laag steenlak. De lak laat de steen glanzen en bovendien kan hij buiten worden opgeborgen. Hoe meer lagen vernis je aanbrengt, hoe glanzender de steen wordt.

Hier is geschilderd op een driehoekige steen, waar aan 2 van de zijden zowel een meisje als een jongen is geschilderd en aan de derde zijde een meisje en een jongen die samen staan, zoals hier te zien is:

ADVIES:

Als u poscatus gebruikt, kunt u wat verf uit de poscatus duwen door herhaaldelijk op de punt te drukken. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u schildert niet-absorberend is. Je doopt de stift in de verf of gebruikt een penseel. Het is echt goed als het een groot gebied is dat moet worden gekleurd - en je hebt niet zo'n dikke markeringen.

Bekijk hier de grote keuze aan overschilderbare stenen markers

Bovendien kun je op dezelfde manier kleuren mengen; als je geen oranje kleur hebt, kun je wat gele en rode kleur afdrukken en met een penseel mengen (de oranje kleur zal niet zo fris en sterk zijn als op een oranje stift).

Heb je een kwast nodig om te blenden? Bekijk dan hier het grote aanbod aan verschillende penselen

Je kunt je kleuren ook lichter maken; Als u bijvoorbeeld een lichtgroene kleur wilt, drukt u op witte en groene inkt en mengt u ze samen.

Bonusinformatie:

Met zowel de kleuren wit en zwart als de primaire kleuren geel, blauw en rood kom je ver.
Geel wordt gemengd met blauw om een groene kleur te krijgen
Blauw wordt gemengd met rood om een paarse kleur te krijgen
Rood wordt gemengd met geel om een oranje kleur te verkrijgen

Genieten :-)

Materialen

Staedtler

posca

Potloden (bevat 3 potloden, gum en potloodpunten)

Borstel

Steenlak (link komt later)

Andere producten om mee te schilderen en tekenen kun je hier bekijken