Deze tekst is vertaald door onze automatische vertaaldienst. Een echte menselijke vertaling van deze pagina zal binnenkort beschikbaar zijn. Aarzel niet om contact op te nemen met onze ondersteuningsdienst als je vragen hebt!

Hoe tafelkaarten te schilderen

Als je een groot feest geeft, is een in steen geschilderde tafelkaart een geweldig cadeau voor gasten om mee naar huis te nemen om een geweldige dag te herdenken. Tafelkaarten kunnen op steen zijn, je geeft eerst een basiskleur - het kan bijvoorbeeld voor de verjaardag van een meisje zijn, waar de favoriete kleur roze is, dan is het normaal om de stenen met roze inkt te schilderen voordat je de naam erop schrijft.
Naast de naam is het ook een beetje gezellig met een bloemetje als er ruimte voor is.

Meer weten over steenschilderen? Dan kun je hier meer lezen

De onderstaande instructies laten zien hoe je een van de bovenstaande tafelkaarten trekt

Hier gebruikt:
Potlood
Gom
pen
Stenlak
Borstel

De link naar het materiaal staat onderaan de pagina

Bekijk hier ons grote aanbod markeringen

Hier is hoe

  1. Vind goede stenen op het strand - in verschillende maten en vormen
  2. Was de stenen grondig in warm water met afwasmiddel om vuil en zand te verwijderen en laat ze drogen (ik gebruik wel eens een föhn, dan gaat het wat sneller).
  3. Bedek de steen met de gewenste basiskleur, bijvoorbeeld roze - en laat drogen (om het proces te versnellen kun je een föhn gebruiken).
  4. Schrijf de namen met dunne inkt in de gewenste kleur - hier is gekozen voor wit.
  5. Als er plaats is op de steen, ziet het er gezellig uit met een bloemetje, hartje of wat je maar kunt bedenken.
  6. Als het patroon klaar is, kunt u het afwerken met een laag steenlak. De vernis laat de steen glanzen en daarnaast kan de steen ook de buitenkant sieren in een bed of op een tuintafel. Hoe meer lagen vernis je aanbrengt, hoe glanzender de steen wordt.

Om het nog spannender te maken, kun je grappige gezichten, of wat je maar interesseert, op de achterkant van de stenen schilderen. Hier kun je meer leren over het schilderen van gezichten op steen

Materialen

Staedtler

posca

Potloden (bevat 3 potloden, gum en potloodpunten)

Borstel

Steenlak (link komt later)

Andere producten om mee te schilderen en tekenen kun je hier bekijken