Deze tekst is vertaald door onze automatische vertaaldienst. Een echte menselijke vertaling van deze pagina zal binnenkort beschikbaar zijn. Aarzel niet om contact op te nemen met onze ondersteuningsdienst als je vragen hebt!

Haakpatronen voor kinderen

Op deze pagina vind je haakrecepten voor veel leuke en schattige haakprojecten die zeker in de smaak zullen vallen bij kinderen. Vind onder andere recepten voor kerstfiguren, kerstversieringen, een stoere kerstmuts, kostuums, speelse sierkussens voor de kinderkamer, leuke slaapzakken en decoratieve scrunchies voor lang haar.

De meeste recepten zijn volledig gratis. Dit betekent dat je het patroon gewoon rechtstreeks van de website naar je telefoon, tablet of computer hoeft te downloaden voordat je aan je volgende haakproject kunt beginnen. Als je wilt, kun je het recept natuurlijk ook printen. De dingen die je nodig hebt om recepten te realiseren, kun je natuurlijk kopen in de LindeHobby webshop. Je hebt eigenlijk niets meer nodig dan een patroon, je favoriete garen en een geschikte haaknaald om te beginnen.

0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
Prijs vanaf
EUR 11.48
EUR 11.97
Je bespaart: EUR 0.49
0 beoordelingen
EUR 12.21
EUR 12.33
Je bespaart: EUR 0.12
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
EUR 5.31
EUR 5.82
Je bespaart: EUR 0.51
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen

Het is trendy en cool om dingen met je handen te haken en te creëren

De laatste jaren is het weer erg trendy geworden om met je handen te haken en dingen te creëren. Naaien is weer cool geworden, en niet in de laatste plaats in de wereld van kinderen. Dat begrijp je goed als je ziet welke fijne en creatieve uitingen je kunt creëren als je zelfgemaakte en gekochte dingen combineert in de kinderkamer of in de kindergarderobe.

Creëer een stoere, aparte en persoonlijke uitstraling in de kinderkamer met een zelfgemaakt gehaakt sierkussen. U kunt het huis ook met uw kinderen versieren voor Kerstmis met de prachtige thuis gehaakte kerstfiguren, waarvan u de recepten hier vindt. Misschien willen de kinderen wel meedoen of helpen met het haken van de figuren.

Maak een geschenk dat liefde uitstraalt en maak er een gezamenlijk project van

Of je nu aan het haken bent voor de kinderen als moeder, oma, opa, tante, vriendin of iets heel zesdes, het maken en geven van zelfgemaakte cadeaus is een enorme liefdesverklaring. Het straalt liefde en zorg uit als iemand de tijd heeft genomen om dingen zelf te doen, en de kinderen vinden het ook zowel cool als fijn om persoonlijke en unieke dingen te hebben om over te praten. We hebben er tijd en energie in gestoken. Het is nog maar net begonnen.

Veel kinderen vinden het ook leuk om creatieve projecten te doen en dingen met hun ouders te doen. Daarom ligt het voor de hand om een methode te vinden om kinderen te betrekken bij naai- en haakprojecten. Zo wordt het zowel een gezamenlijk gezellig moment als de kinderen nog meer eigenaarschap van het eindresultaat.

Een idee zou kunnen zijn om de kinderen de kleuren en kleurencombinaties op het project te laten kiezen, en misschien kunnen oudere kinderen zelfs helpen met het haken. Als je beeldjes en dieren haakt, kunnen kinderen ook helpen met het invullen van de beeldjes. Sommige kinderen vinden het ook fijn om gewoon de garensleutel vast te kunnen houden en indien nodig meer garen af te wikkelen.

Het hoeft niet perfect te zijn: iedereen kan meedoen

Onthoud dat je eindresultaat er niet uit hoeft te zien als op de foto op de haakpatronen. Juist de originele, unieke en persoonlijke expressie geeft zelfgemaakte voorwerpen hun charme. Uniforme, onberispelijke, perfecte dingen kunnen in winkels worden gekocht en ze hebben niet zoveel charme of persoonlijkheid als zelfgemaakte dingen. Het maakt niet uit dat het geheel niet vezelig is. Het eindresultaat zou hoe dan ook heel mooi moeten zijn.

Ik kan niet haken, wat moet ik doen?

Hoewel het meteen zowel moeilijk als ingewikkeld lijkt, is het niet onmogelijk of zo moeilijk als je zou denken om te haken. Op YouTube vind je veel beginnersvriendelijke video's die verschillende relevante haaktechnieken laten zien. Sterker nog, er zijn vaak niet veel haaktechnieken nodig voordat je aan de slag kunt met een recept. Voer eenvoudige trefwoorden in zoals "Leer haken" en je bent klaar om te gaan.

Welke maat moet mijn haak zijn?

De maat van de haak hangt af van de dikte van het garen dat je gebruikt en de esthetische expressie van het project dat je aan het haken bent. U zult ook op de kartonnen of papieren verpakking van de gekozen garensleutel de door de fabrikant aanbevolen haaknaald kunnen lezen . Op de haakpatronen kun je ook lezen welke haaknaaldmaat geschikt is voor het project.

Als je haakt met garen met een relatief dik garen, dan is een dikkere haaknaald beter. Hetzelfde geldt als je bijvoorbeeld met dubbel garen haakt, dus haak met garen van twee verschillende garensleutels tegelijkertijd. Wil je een luchtiger en geperforeerd resultaat, dan is het ook een voordeel om een dikkere haak te kiezen. Als je strak haakt is een grotere naald ook een voordeel.

Als je daarentegen een dichter en gesloten resultaat wilt, kies dan een kleinere haak. Hetzelfde geldt als u met een dun garen haakt. Als je de neiging hebt om losjes te haken, kun je waarschijnlijk ook een kleinere naald kiezen.

Welk garen?

Als je kerstfiguurtjes, scrunchies of andere leuke projecten moet haken, is katoengaren vaak het beste. Katoengaren is erg sterk en duurzaam, daarom is katoengaren verkrijgbaar in een enorme keuze aan diktes en leuke kleurencombinaties.

Als je kleding moet haken, is Baby Merino van DROPS een goede keuze. Baby Meirno is erg zacht en krast niet zoals veel andere soorten wol kunnen. Daarnaast is baby merinowol ook zeer elastisch, waardoor kinderen met dit type garen een goede bewegingsvrijheid en bewegingsmogelijkheid hebben, waar andere wolsoorten stugger kunnen aanvoelen.

Was instructies

De meeste wassleutels hebben een wasinstructie. Het is een goed idee om ze op te bergen of in gedachten te houden hoe je het garen het beste kunt wassen. Het zal zonde zijn om veel tijd te besteden aan een haakproject, dat dan breekt bij de eerste wasbeurt. De meeste soorten garen kunnen in de wasmachine worden gewassen, maar er is een verschil in het aantal graden dat ze kunnen weerstaan.

DROPS Baby Merino is bijvoorbeeld bestand tegen machinewas op 40 graden fijne was. Daarnaast is het vaak voordelig om een wolprogramma te kiezen en een wasmiddel te kiezen dat geschikt is voor wol. Katoengaren daarentegen kan vaak tegen wat hogere graden en kan in veel gevallen ook tegen een wasbeurt door de droger. Baby-merinowol kan dat niet.