Deze tekst is vertaald door onze automatische vertaaldienst. Een echte menselijke vertaling van deze pagina zal binnenkort beschikbaar zijn. Aarzel niet om contact op te nemen met onze ondersteuningsdienst als je vragen hebt!

Haakpatroon babydekentje


Kent u een nieuw kind onderweg? Dan is de draagdoek het perfecte cadeau voor de kleine, want de deken kan jarenlang gebruikt worden. Het is ook een snel project, omdat de mat of doek niet zo groot hoeft te zijn als een gewone mat voor een volwassene.

Ga aan de slag met een gehaakte draagdoek met een van onze gratis recepten.


Een gehaakt babydekentje kan op elke gewenste manier gemaakt worden. Het kan zowel een overzichtelijk project zijn waarbij je staafsteken in een stiksteek kunt haken als ontspannen voor de tv. Het kan echter ook gemakkelijk een omslag zijn die je kan uitdagen met nieuwe technieken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een patroon te gebruiken waarmee je met kleuren kunt spelen.

Wanneer je op het punt staat een babydekentje of draagdoek te gaan haken, is het belangrijk om een garen te kiezen dat de fijne babyhuid niet irriteert. Ons populairste Baby Merino-garen is Drops Baby Merino, dat is gesponnen van extra fijne merinovezels. Het garen is erg zacht en bevat geen korte vezels die zich kunnen vormen tegen de huid van de baby. Een bijkomend voordeel is dat het garen machinewasbaar is, dus het is gemakkelijk schoon te houden en lekker in geval van een ongelukje.

Bekijk hier ons brede assortiment garens.

Als je dol bent op het haken van babydekentjes en op zoek bent naar nog meer uitdaging, is het misschien tijd om een gebreide babydeken aan te trekken. Hier kunt u gatenpatronen, bladpatronen, kabels, ribbelsteken, dobbelstenen of zelfs golven verkennen.

Lees hier meer over onze gebreide babydekentjes
Vind hier onze gratis recepten voor babydekentjes

Als je klaar bent met de babydeken, kun je ook doorgaan met andere babyprojecten. Hier kunnen we speenkoorden, babykleertjes, teddyberen of kinderwagenkettingen aanbevelen.

Daar kan ook deze set bij, waar je kusjes, bijpassende broekjes, jasjes en sokken voor op het schattige vloerkleed kunt haken. De set is gehaakt van Baby Wool van Dale Garn, een heel fijn garen voor babykleertjes. Het garen is niet alleen duurzaam, maar kan ook in de wasmachine worden gewassen.

Erg leuk met je project :-)